top of page
Children's Cooking Class

 e-TEČAJ:
Mali jedec

Kako razširiti nabor hrane malim "izbirčnežem", brez da bi se vsak obrok spremenil v bojišče.

Vsi vemo, kako pomembna je zdrava in raznolika prehrana za otroke. Tako za njihovo zdravje, kot za splošno počutje. Preko raznolike prehrane dobijo dovolj vitaminov in mineralov za pravilno rast in razvoj. Kaj pa če ima tvoj otrok rad le nekaj jedi, drugih pa ne želi niti poskusiti? 


Tudi v naturopatiji izredno poudarjamo pomembnost prehrane, a kako jo narediti primerno za otroke? Še posebej za tiste, ki težko poskušajo nove jedi? Potrudiš se in otroku pripraviš zdravo in raznoliko hrano, otrok pa jo zavrača. Jasno je, da te to lahko spravlja v obup. Tak obrok pa se ponavadi konča vsaj s prepričevanjem, najverjetneje pa je tudi vir frustracij tako zate, kot za otroka.


Naj te pomirim, res ni treba, da je tako. Otroku lahko predstaviš tudi novo, bolj zdravo hrano tako, da jo bo poskusil in pojedel z veseljem.

Baking

Ta tečaj bo pravi zate, če:

 • Si starš otroka starega od nekje 3-12 let, ki je bolj slabo ješč

 • želiš otroku kuhati zdravo hrano, a je težko, saj je ponavadi ne mara preveč

 • otrok poizkusi samo zelo omejeno število jedi, dugih pa ne želi.

 • Če se tvoji dnevi vrtijo okoli misli, kaj sploh pripraviti otroku, da bo jedel.

 • Če se večkrat vaš obrok spremeni v pregovarjanje in dramo, namesto da bi v obroku uživali.

 • Če želiš samozavestno razširiti svojemu otroku listo jedi, ki jih rad zaužije in pri tem ohraniti njegovo zaupanje.

Če si se našla v zgornjih vrsticah, imam zate dobro novico.

Predstavljam ti spletni tečaj MALI JEDEC, s katerim bodo vaši obroki spet postali čas za družinsko druženje, tvoj otrok pa bo brez drame razširil svoj jedilnik z bolj zdravo in polnovredno hrano.

AMPAK NAJPREJ....

..naj ti povem, kako sem se odločila, da pripravim ta tečaj. 

Sem mama otroka, ki je bil zelo izbirčen jedec. Zdi se mi, da nikoli ni potreboval veliko hrane, a do treh let je jedel praktično vse, pa čeprav v majhnih količinah. Pri približno treh letih pa je iz zelo raznolike prehrane prešel na samo 3 jedi, ki jih je jedel brez problemov. Edina sreča, da je bila ena od teh goveja juha, sicer bi se mi zmešalo od skrbi. Naši celi dnevi so se začeli vrteti okoli hrane, kako otroku “podtakniti” še kakšno bolj zdravo jed. Kako ga pripraviti do tega, da bo poskusil nekaj novega. Seveda se je redko izšlo tako, kot sem si zamislila. 


Zadeva je še toliko težja, če ti ljudje, ki problema ne razumejo, govorijo da bo otrok že jedel, ko bo lačen. (Z običajnimi dodatki, kako se preveč sekiraš, kako je samo razvajen, kako nisi dovolj stroga in podobno). Seveda to “jedel bo, ko bo lačen” pri marsikaterem otroku ne deluje, tudi pri mojem ni. Zagotovo sem prej jaz popustila, kot pa je on dejansko postal “dovolj lačen”, da bi pojedel nekaj, kar ni želel. 


Sem pa tekom let in z ogromno vložene energije, ugotovila kaj deluje. Izdelala sem načrt, kako lahko v nekaj korakih uvedemo skoraj vsako, novo, bolj zdravo jed na jedilnik. Danes imam precej manj zbirčnega otroka, ki marsikaj poskusi sam od sebe in predvsem: brez drame pri obrokih.

Odkar svetujem staršem o naturopatski prehrani, velikokrat naletim na ugovor: "Kako pa naj otroka pripravim do tega, da bo pojedel kaj bolj zdravega?" Lahko ti rečem, da sploh ni težko, če le poznaš nekaj majhnih trikov in imaš izdelan načrt.

 

Ta načrt ti predstavljam v obliki programa "Mali jedec" ali kako razširiti nabor hrane malim "izbirčnežem", brez da bi se vsak obrok spremenil v bojišče.

Načrt, ki sem ga pripravila, vsebuje nasvete in trike s katerimi boš lahko tudi ti lahko brez posebne drame razširila nabor jedi, ki jih tvoj otrok redno uživa – ja, tudi zeleno zelenjavo - in tako vnesla ponovno harmonijo za mizo. Posebej sem se osredotočila na to, da otrokom čim bolj po naturopatsko uredimo jedilnik. tako da bodo celo pojedli, kar smo jih skuhali. 

Če si torej želiš razširiti seznam jedi, ki jih tvoj otrok je in mu s tem dodati prepotrebne vitamine in minerale, ki jih potrebuje za rast in razvoj, ter mu vsaj delno naturopatsko urediti prehrano, potem bo ta tečaj pravi zate:

  e-TEČAJ:
Mali  jedec

KAJ NA TEČAJU LAHKO PRIČAKUJEŠ?

 • Ugotovila boš glavne značilnosti naturopatske prehrane in katera hrana tvojemu otroku najbolj odgovarja, ter tudi kako mu jo prilagoditi.

 • Spoznala boš razloge, zakaj je tvoj otrok izbirčen pri hrani - ne, v veliki večini primerov ne gre za klubovanje ali slabo vzgojo!

 • Naučila se boš prave spodbude za tvojega otroka, da bo bolj z veseljem preizkusil novo hrano.

 • Dobila boš praktične nasvete, kako se spopasti z slabim apetitom ali senzorno občutljivostjo tvojega otroka.

 • Povečala boš paleto okusov otroka – od jedi, ki so brez okusa, oz. bele in procesirane, do barvitega in zdravega krožnika.

 • Tvoj otrok bo rad pojedel tudi jedi, ki mu bodo pomagale naturopatsko krepiti organe. 

 • Zmanjšala boš pritisk tako nase, kot na svojega otroka med obroki.

 • Vaši obroki bodo spet postali čas za družinsko druženje, kjer hrana in količina zaužite hrane, ni v središču pozornosti.

Tečaj bo potekal v 4-ih tematskih sklopih:

1.SKLOP – NATUROPATSKA PREHRANA ZA OTROKE

V tem sklopu bomo pogledali splošne zakonitosti naturopatske prehrane, ki jih boste lahko uporabili tudi za sebe. Katere hrane se bolj poslužujemo v določenem letnem času in zakaj. Ugotovili boste lahko, kateremu naturopatskemu tipu pripada vaš otrok in katera hrana odgovarja njemu. Pogledali si bomo tudi na kakšne načine lahko tako prehrano prilagodimo, da bo primerna tudi za otroke in da jo bodo otroci radi pojedli.

2. SKLOP - RAZLOGI ZAKAJ MOJ OTROK JE MALO ALI JE IZBIRČEN
V tem sklopu bomo pregledali razloge, ki lahko vplivajo na to, da vaš otrok je malo oz. je samo določeno hrano, pa tudi že nekatere možne rešitve. Prav tako bomo pogledali glavne načine za uvajanje nove hrane, ki ne bodo preveč stresni ne za vas in še sploh ne za otroka. 

3. SKLOP – UVAJANJE NOVE HRANE
V tem sklopu bomo pogledali primere, na katere načine lahko zamenjate določeno hrano z drugo, glede na koncepte prejšnjega sklopa. Pregledali bomo primere primernega opolnomočenja otroka, da bo z veseljem poskusil novo hrano. Tako z obnašanjem, kot s pravilnimi spodbudnimi besedami bomo otroka lažje pripravili do tega, da poiskusi nove jedi. 

4. SKLOP – KAJ PA NAPREJ

V tem sklopu bomo izdelali akcijski načrt za naprej. Kako organizirati svoje obroke za naprej - po preteku izobraževanja. Kako otroka vključiti v pripravo in nakup jedi, da boste lahko še naprej uvajali nove in nove jedi v otrokov jedilnik.

Cena e-TEČAJA 

MALI JEDEC je

94 EUR. 

 Do 30. junija nudim 50% popust na tečaj! Cena tečaja je tako samo

47 EUR.

Ob prijavi na tečaj pridobiš tudi naslednje ugodnosti:

Raspberry Pancake

Knjižica naturopatskih receptov tudi za bolj "izbirčne" otroke, ki jih lahko pripravljate skupaj z njimi.

Small Stones

15% popust na mineralogram, s katerim lahko preveriš ali tvojemu otroku primanjkuje kakšnih mineralov in tudi kateri naturopatski jedilnik je zanj najprimernejši ali 20% popust na prvi pregled v Naturopatiji Kranj.

Chicken Dish

Primeri jedilnikov za otroke po naturopatskih načelih.

KAKO BO TEČAJ POTEKAL?

 • Tečaj bo potekal preko spleta - potrebuješ samo povezavo do spleta in svojo internetno pošto, preko katere bo potekala komunikacija. 

 • Vsebuje on-line predavanja v štirih sklopih v skupni dolžini cca 6 ur.

 •  Dostop do predavanj boste dobili po sklopih, Vsak teden po prijavi bo na voljo nov sklop predavanj.

 • Ob določenih sklopih, kjer je potrebno, bo na voljo tudi dodatno pisno gradivo.

 • Dostop do gradiva je trajen. Kadarkoli boš potrebovala, si lahko ponovno ogledaš videe ali pisno gradivo.

​​

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj potrebujem za udeležbo na tečaju?
Potrebuješ dostop do interneta. Pomaga, če imaš svoj Facebook profil, saj bo tečaj delno potekal preko FB skupine. Uporabljaš lahko namizni računalnik, pametni telefon ali tablico. Najpomembneje pa je: rabiš nekaj odločnosti in volje.


Koliko časa mi bo delavnica vzela? 
Skupaj bo na voljo približno za 6 ur videoposnetkov/predavanj. Potem, ko bo določeno predavanje na voljo, si ga lahko poslušaš kadarkoli želiš, lahko tudi večkrat, če bo potrebno. 


Koliko časa mi bo vzela priprava hrane po teh smernicah?
Priprava hrane ti ne bo vzela nič več časa kot do sedaj, saj je tečaj zasnovan tako, da v otrokov jedilnik vključite jedi, ki jih večinoma že jeste ostali člani družine, oz. da se otrokov jedilnik počasi spremenil na bolj zdrave jedi.


Bom ob tečaju prejela tudi recepte?
Da, v ceno tečaja je vključen poseben bonus – e-knjižica receptov za pripravo zdravih naturopatskih jedi za otroke. Prav tako dobiš tudi vzorčni naturopatski jedilnik za otroka.


Kaj pa če s tečajem ne bom zadovoljna?
V primeru, da s tečajem ne boš zadovoljna, da nisi dobila dovolj informacij, ki jih lahko uporabiš, ti denar za tečaj brez težav in nepotrebnega kompliciranja vrnem. Preprosto mi napiši sporočilo na moj e-mail.

Do kdaj se lahko prijavim na tečaj?

Na tečaj se lahko prijaviš kadakoli in dobila boš vse videe, enega za drugim vsak teden od prijave. 


Če imaš še kakšno vprašanje oz. te zanima ali je ta tečaj primeren tudi za tvojega otroka in za njegove specifilne potrebe, potem mi piši.

100% GARANCIJA ZADOVOLJSTVA

Če tečaj predelaš, pa ugotoviš, da nisi dobila tistega, kar si želela, ti vrnem 100% plačanega denarja.

KAJ TE TOREJ ČAKA NA TEČAJU?

 • 4 sklopi predavanj, ki skupaj trajajo kar 6 ur.

 • Skripte za določena predavanja, kjer je to potrebno.

 • Praktični prikazi za spremembo jedi v bolj zdrave.

 • e-knjižica z recepti, ki jih boste lahko pripravljali skupaj z otroci.

 • možnost podpore in razrešitve vprašanj čez celotno trajanje tečaja.

Cena e-TEČAJA

MALI JEDEC je

94 EUR.

Do 30. junija nudim 50% popust na tečaj! Cena tečaja je tako samo

47 EUR.

Ker se želim posvetiti vsakemu udeležencu tečaja in vsakemu dati priložnost, da od njega odnese kar največ, je število udeležencev omejeno.

Če imaš še kakšno vprašanje glede tečaja, pa mi lahko kontaktiraš.

bottom of page