top of page

Aurikuloterapija

Iridologija - oči, ogledalo duše

Iridologija je metoda s katero preko katere glede na spremembe barve, linij in vzorcev v očesu ugotavlljamo naturopatska neravnovesja. Daje nam veliko informacij o delovanju telesa, koliko je telo sposobno, da določene odpadne snovi odvaja iz telesa, ter kateri izločevalni organ potrebuje največjo podporo. 

Vlakna, ki jih v modrem očesu dobro vidimo in potekajo od zenice proti robu šarenice (obarvanega dela očesa), so pravzaprav krvne žilice. Oko je izredno dobro ožiljeno. Tako se lahko marsikaj, kar zastaja v krvi, vidi tudi v očesu. 

Nekatere lastnosti očesa se skozi leta praktično ne spreminjajo, medtem ko se nekatere spreminjajo in te spremembe lahko zaznamo skozi naturopatsko obravnavo.

Oči opazujemo s pomočjo iridoskopa - posebnega mikroskopa z različnimi povečavami (10-40x), s katerim vzorce lahko opazujemo. Pomembno je, da se vzorce opazuje v živo in ne preko slike. Gre za popolnoma neboleč postopek, primeren tudi za otroke od 6. leta starosti naprej. Če noite kontaktne leče, to ne predstavlja nobene  težave.

Nekaj malega o emocionalni uporabi iridologije sem pisala tudi na blogu. Več si lahko prebereš tule.

Iridologija ni diagnostična metoda in z njo ne diagnosticiramo posameznih bolezni. To lahko naredi le zdravnik. Iridološki pregled ne nadomešča obiska pri zdravniku. 

Za več informacij nas kontaktirajte.  

Eyes

Iridologija

bottom of page