top of page
Doris Pavlin01 (1).jpeg

O MENI

Verjetno koga od vas, ki ste prišli na stran Naturopatije Kranj zanima, kdo se skriva za njo.

Moje ime je Doris Pavlin in sem univerzitetno diplomirana molekularna biologinja. Med študijem, ko sem dobila boljši vpogled v naravne zakone in vsakič znova me je presenečalo, kako popolno so zgrajena živa bitja za življenski prostor, v katerem živijo, ter kako povezana so živa bitja med sabo. Prav tako so seveda tudi povezani vsi procesi v naših organizmih.

Po študiju sem imela resne zdravstvene težave, ki so se pojavile praktično “iz nič”, ko se je moje telo zarotilo proti samemu sebi. Avtoimunski artiritis, za katerega končne diagnoze nisem nikoli dobila. Ko pri 28 letih zaradi bolečin ne moreš sam niti tja, kamor gre še cesar sam, se ti življenje res obrne na glavo. Z zdravili sem svoje težave lahko samo držala približno pod kontrolo, pa vendar sem bila takrat in sem še, izredno hvaležna za to, da sem imela to možnost.

Takrat mi ni preostalo drugega, kot da se sama poglobim v svoje zdravje ali pa jemljem tablete za vedno in upam, da bodo tudi čez 10 let držale. Kmalu po spremembi prehrane in življenjskega stila, tudi po mnenju zdravnikov, stalnih tablet nisem več potrebovala.

Ta izkušnja mi je dala misliti in želela sem si vedeti več o tem, kako naravno vzdrževati zdravje s pomočjo prehrane, zato sem naredila nekaj strokovnih tečajev o prehranjevanju in naturopatiji. S pomočjo naturopatije sem končno razumela, kaj se mi je takrat zgodilo. Želela sem poglobiti svoje znanje zato sem se vpisala na Naturopatsko šolo Saeka, kjer sem sedaj absolventka.

Na Naturopatski šoli Saeka smo dobili širok vpogled v različne naturopatske tehnike, prav tako pa se med študijem (še) trudim spoznati, kako so povezani duh, duša in telo in kako najbolje pomagati sebi in drugim.

Med drugim sem se prav na naturopatski šoli Saeka prvič resno spoznala z ortomolekularno prehrano, ki me je navdušila. Pravzaprav me je isti vzgib, ki me je potegnil v molekularno biologijo, potegnil tudi v ortomolekularno prehrano. Vedno so me privlačili majhni delci (pa naj bo to naša DNA, minerali, ali virusi...), ki jih sploh ne vidimo, a tako močno vplivajo na naše življenje.

Iz analize las lahko ugotovimo neravnovesja med minerali, ki vplivajo tako na delovanje celic kot celotnega organizma in celo na čustovanje človeka. Neverjetno, kako je v naravi vse povezano!

Ker sem želela na tem področju pridobiti še dodatna znanja, sem se izobraževala o ortomolekularni medicini pri mag. Karin Rižner. Naredila pa sem tudi tečaj za interpretacijo mineralogramov - analize las na Malter Institute, kjer predava človek z 40 letnimi izkušnjami z mineralogrami, ki je napisal tudi knjige na to temo - dr. Rick Malter. Posebej poglobljeno se loteva tudi povezave med telesom in čustvovanjem, ter kako se to pozna na mineralogramu.

 

Za uravnovešenje mineralov, ki se morda pokažejo, da so v neravnovesju uporabljam tudi tkivne soli. Sem tudi mednarodno certificirana svetovalka za tkivne soli in analizo obraza. Določeno pomanjkanje se vidi že iz lastnosti in obraznih potez.

Da lahko svetovanja na podlagi mineralogramov dopolnim še z znanjem o prehrani in tako pomagam čim bolj celostno, pa sem se dodatno poučila o prehranjevanju po TKM (tradicionalni kitajski medicini) pri Tini Hausser ND in Duši Štefanec. 

Zdaj pomagam drugim s pomočjo mineralogramov oz. analize las na težke kovine in minerale. Mineralogrami mi predstavljajo izredno dragocen način vpogleda v stanje telesa, saj gre za ponovljivo in natančno metodo, ki nam ogromno pove. 

Foto: Šimen Zupančič

bottom of page