top of page
Izjava o zasebnosti

V nadaljevanju vam želimo predstaviti informacije o tem, kako poteka obdelava vaših osebnih podatkov, ko uporabljate naše spletno mesto. Če v naslednjih poglavjih ni navedeno drugače, pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov izhaja iz dejstva, da je takšna obdelava nepogrešljiva za dostop do funkcij spletnega mesta, ki ga zahtevate (točka b prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Ko dostopate do našega spletnega mesta, vaš brskalnik prenese nekatere podatke na naš spletni strežnik. Razlogi za ta prenos so tehnične narave, obenem pa je nujen za to, da lahko dostopate do želenih informacij. Da bi lažje dostopali do spletnega mesta, se zbirajo naslednji podatki, ki se za kratek čas shranijo in uporabijo:

 • IP-naslov

 • datum in čas dostopa

 • razlika v časovnem pasu v primerjavi z greenwiškim časom (GMT)

 • vsebina zahtevka (specifična stran)

 • stanje dostopa/koda stanja HTTP

 • prenesena količina podatkov

 • spletna stran, ki zahteva dostop

 • brskalnik, jezikovne nastavitve, različica operacijskega sistema programske opreme brskalnika in površina

 

Kaj so piškotki?

To spletno mesto uporablja tako imenovane »piškotke«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prek vašega brskalnika shranijo v pomnilnik vašega terminala. Pri tem shranjujejo določene informacije (na primer izbrani jezik ali nastavitve mesta), ki nam jih lahko vaš brskalnik (odvisno od življenjske dobe piškotka) pošlje ob vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta.

Katere piškotke uporabljamo?

Razlikujemo med dvema vrstama piškotkov: (1) funkcionalni piškotki so tisti, brez katerih bi bila funkcionalnost našega spletnega mesta okrnjena, medtem ko se (2) izbirni piškotki uporabljajo za analizo spletnega mesta ter v trženjske namene. Podroben opis piškotkov, ki jih uporabljamo:

 - PHPSESSID za čas 1 ure hranimo kot Identifikator hrambe podatkov PHP, nastavljen pri uporabi metode seje PHP

- UniqueID hranimo za čas 6 mesecev za anonimno opredelitev trajanja obiska za statistično analizo, ki omogoča optimizacijo spletnega mesta. Osebni podatki se ne zbirajo.

- WHGACE hranimo 1 dan. Gre za piškotek programa za uravnavanje obremenitve, ki zagotavlja pravilno obnašanje spletnega mesta.

- WHGCOOKIECONSENT hranimo 6 mesecev za beleženje uporabnikove odločitve glede soglasja.

Izbirni piškotki

Google Analytics:

_ga: Vaši napravi dodeli edinstveno, naključno ustvarjeno ID-številko, s pomočjo katere vašo napravo prepoznamo, ko naslednjič vstopite na naše spletno mesto.

Življenjska doba: 6 mesecev

_gat: Uravnava obremenitve na spletni strani.

Življenjska doba: 1 min

_gid: Shranjuje in posodablja edinstvene vrednosti za vsako obiskano stran.

Življenjska doba : 24 ur

Ponudnik piškotka: Google Inc.

 

Izbirne piškotke uporabljamo le, če smo pred tem pridobili vaše soglasje za njihovo uporabo (točka a prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov). Ob vašem prvem obisku našega spletnega mesta se bo pojavila prošnja za soglasje za namestitev izbirnih piškotkov. Če boste podali soglasje, bomo na vaš računalnik namestili piškotek, prošnja pa se nato ne bo več pojavila vse dokler bo nameščeni piškotek aktiven. Po izteku življenjske dobe piškotka ali če boste sami izbrisali piškotek, se bo prošnja za soglasje ponovno pojavila ob vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta.

Kako lahko preprečite namestitev piškotkov

Seveda lahko naše spletno mesto uporabljate tudi, če ne namestite piškotkov. V svojem brskalniku lahko kadar koli nastavite ali popolnoma onemogočite uporabo piškotkov. Vendar lahko to omeji funkcije ali negativno vpliva na uporabniško prijaznost spletnega mesta. Z izbiro možnosti za umik soglasja, ki je navedena v zgornji preglednici, lahko kadar koli zavrnete namestitev izbirnih piškotkov.

Uporaba obrazcev za stik

Z nami lahko stopite v stik neposredno prek obrazcev, ki so na voljo na naši spletni strani. Na določenih delih strani vas prosimo, da nam posredujete naslednje informacije:

 • elektronski naslov

 • ime in priimek

 • naslov

 • številko telefona

 

Informacije, ki nam jih boste posredovali prek obrazca za stik, bomo zbirali in obdelali izključno v povezavi z obravnavo vaše zahteve.

Informacije v povezavi z vašimi pravicami

Skladno z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov so vam na splošno zagotovljene naslednje pravice:

 • Pravica do informacij v povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki jih shranjujemo.

 • Pravica do zahtevka za popravek, izbris ali omejeno obdelavo vaših osebnih podatkov.

 • Pravica do ugovora zoper obdelavo podatkov za naš legitimen interes, javni interes ali tržne raziskave, razen če dokažemo, da obstajajo nujni, upravičeni razlogi, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je tovrstna obdelava podatkov potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

 • Pravica do prenosljivosti podatkov.

 • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov.

 • Soglasje za zbiranje, obdelavo in uporabo svojih osebnih podatkov lahko kadar koli umaknete z učinkom od umika dalje. Več informacij najdete v zgornjem poglavju, ki opisuje obdelavo podatkov na podlagi vašega soglasja.

Če želite uveljavljati svoje pravice, prosimo naslovite svojo zahtevo na nas e-mail naslov info@naturopatija-kranj.com.

Izjava glede avtorskih pravic

 • Z avtorskimi pravicami je zaščitena vsa vsebina spletne strani naturopatija-kranj.com oziroma spletnih strani, ki se nahajajo na naslovu https://www.naturopatija-kranj.com in poddirektorijih, poddomenah in pripadajočih poddirektorijih.

 • Brez pisnega dovoljenja glavnega urednika spletne strani naturopatija-kranj.com je prepovedano prodajati vsebine s te spletne strani reproducirati, spreminjati, distributirati ali kakorkoli drugače uporabiti del ali celoto spletne strani naturopatija-kranj.com.

 • Nekatere slike, ki so uporabljene na straneh spletne strani naturopatija-kranj.com, so bile najdene na internetu in se smatrajo za javno last, ker niso bile zaščitene z zakonom o avtorskih pravicah. Viri teh slik so tako imenovane “free galerije”. Če z uporabo slike kršimo avtorske pravice, nas kontaktirajte na email info@naturopatija-kranj.com in slika bo odstranjena.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Nasveti ali storitve na tej strani niso nadomestilo za obisk zdravnika in medicinsko diagnostiko in obravnavo. V primeru težav z zdravjem se obrnite na zdravnika. Informacije, ki jih preberete na tej spletni strani so izobraževalne narave.

bottom of page