top of page

Aurikuloterapija

Svetovanje na podlagi analize obraza za Schusslerjeve tkivne soli

Dr. Schüssler, doktor medicine, fiziološki kemik in fizik, je začel preučevati, kaj ohranja celice zdrave in učinkovite. Ugotovil je, da ima vsaka telesna celica posebno potrebo po zelo fino pripravljenih hranilih oziroma mineralih. Če ta pomemben tok hranil oslabi ali se prekine, bo to negativno vplivalo na delovanje telesnih celic in povzročilo nepravilnosti (disfunkcije), ki so lahko odgovorne za številne bolezni.

Našel je 12 življenjskih mineralnih soli, ki jih danes poznamo pod imenom Schusslerjeve tkivne soli. Poimenoval jih je "biokemijske funkcionalne snovi", ker izpolnjujejo vitalne funkcije v telesu in imajo sposobnost odpraviti različne motnje. Človeško telo vsebuje 12 osnovnih mineralnih tkivnih soli in samo idealno razmerje med njimi zagotavlja pravilno delovanje celic in zdravje v telesu. 

 

Kot zdravnik je dr. Schüssler svojo teorijo preverjal v praksi in tako potrdil zakonitosti te celične terapije. V že zelo zgodnji fazi je ugotovil, da se notranje presnovne motnje kažejo navzven kot spremembe kože obraza, oči, nohtov in jezika. To je bil tudi začetek analitičnega pristopa za ugotavljanje pomanjkanja mineralnih soli v telesu.
Kmalu zatem, ko je dr. Schüssler odkril to biokemijsko metodo zdravljenja, je postal vizionar številnim naslednikom ter si pridobil naklonjenost na tisoče bolnikov, ki so iskali njegovo pomoč.

Kot ena prvih v Sloveniji sem postala certificirana svetovalka za tkivne soli in analizo obraza. Na podlagi analize obraza vam lahko svetujem pri uporabi najprimernejših tkivnih soleh za vas. Na ta način olajšamo telesu samozdravljenje. 

Crystal Salt

Svetovanje - Schusslerjeve tkivne soli

bottom of page