top of page

Barvna svetlobna terapija

Barvna svetloba terapija Bioptron temelji na tehnologiji Bioptron, ki je medicinski priponoček za celjenje ran in lajšanje bolečin. Več o svetlobni terapiji Bioptron si lahko preberete tudi tukaj.

Barvna svetlobna terapija izhaja iz bogatih izkušenj na terapevstki uporabi barve in svetlobe. Gre za način uporabe barv in svetlobe za zagotavljanje ravnovesja in krepitev energije. Pomaga ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu in umu. 

Barvna svetlobna terapija temelji na konceptu stimuliranja čaker in v ta namen vsebuje 7 barvnih filtrov. 

Frekvenca, povezana s bosamezno barvo spektra , ustreza frekvenci energije vsake od 7 glavnih čaker na telesu in frekvenci organov, mišic in kosti, ki so na območju čakre. Npr. oranžna se nananša na sakralno čakro, pa tudi na jajčnike, moda, ledvice, medenico, vranico, črevesje in spodnji del hrbta. Čakre so povezane tudi z endokrinimi žlezami ki proizvajajo hormone. Barvne filtre bioptron je mogoče uporabiti za aktiviranje posameznih čaker z učinkov na naše telo, um, duha. Če je čakra preobremnjena s svojo osnovno barvo, jo je možno uravnavati z dopolnilno barvo..

Kako podpiramo čakre z barvno svetlobno terapijo?

  • Osnovna čakra tako nadzoruje nadledvične žleze, adrenalin, psihološko pa je povezana s strahom oz. pogumom in samozavedanjem. Barva te čakre je rdeča.

  • Na spodnjem delu trebuha je sakralna ali križnična čakra. Njena barva je oranžna. Povezana je z jajčniki, modi, ledvicami, črevesjem in spolnimi hormoni. Psihološko pa je povezana z užitkom in samospoštovanjem.

  • Čakra solarnega pleksusa je rumena. Povezana je z želodcem, trebušno slinavko, jetri, prebavili in kožo, ter inzulinom. Psihološko pa z jasnostjo, občutkom lastne vrednosti.

  • Srčna čakra je zelena, povezana s krvnim obtokom, pljuči, imunskim sistemom in priželjcem, glavni hormoni povezani z njo pa so timusni hormoni. Psihološko pa jo zaznamuje sočutje in ljubezen.

  • Grlna čakra je modra. povezana je s ščitnico, dihali ter hormonom tiroksinom. Grlna čakra vpliva na komunikacijo in sposobnost izražanja. 

  • Čelna čakra je povezana s hipofizo, očmi, sinusi, ter spodbujevalnimi hormoni hipofize. povezana je tudi z intuicijo in samoodgovornostjo. Njena barva je indigo.

  • Temenska čakra je na vrhu glave in je vijolična. Povezana je z epifizo, možgani, živčevjem. Glavni hormon pa je melatonin. Povezana je tudi z razsvetlenjem, poznavanjem samega sebe. 

Več o tem, kako določene barve delujejo na telo si lahko preberete v tem blogu o kromoterapiji. 

V sklopu naturopatskih ukrepov, so na voljo tudi različni programi za odpornost, za izboljšanje zagona, za izboljšanje koncentracije, za premagovanje strahu, za lajšanje stresa, za dober spanec, za izboljšanje presnove in prebave, ter za težave s kožo. 

Za več informacij nas kontaktirajte.  

3D Balls in Rainbow Background

Barva svetlobna terapija

bottom of page