top of page

Kaj teh 6 znakov na obrazu pove o tebi?

Updated: Jan 5

V naturopatiji ločimo 5 tipov ljudi, ki imajo vsak svoje lastnosti. Seveda je ljudi, ki pripadajo točno samo enemu tipu malo, ponavadi smo neka mešanica dveh ali treh. Tip človeka je običajno prirojen in kaže na to, kateri organi so v telesu že prirojeno bolj obremenjeni. Ni pa rečeno, da se bo neravnovesje pokazalo točno na teh organih – veliko je namreč odvisno od okoliščin in življenjskega stila.



Danes pa bom pisala o nekaterih znakih na obrazu, po katerih spoznamo določen tip človeka.


JAMICA V BRADI – SRČNI TIP ČLOVEKA

Kaj pomeni jamica v bradi

Če ima nekdo jamico v bradi, to kaže na to, da je srčni tip človeka – rad se objema, rad se pogovarja, ima veliko karizmo… Tak človek je običajno šarmanten, potrebuje pa veliko pozornosti od drugih. Rad je glavni na vsaki zabavi in običajno tudi je.


Kadar se razvije neravnovesje srca, zna biti tak človek zahteven, ljubosumen, ljudi lahko veže nase (preko krivde lahko tudi.)



POVEŠENE USTNICE – NERAVNOVESJE VRANICE

kaj pomenijo navzdol obrnjene ustnice

Povešene ustnice oz. navzdol obrnjene ustnice nam kažejo na šibkost tkiv, slabo vezivno tkivo in torej na neravnovesje vranice. Po tradicionalni kitajski medicini znajo povešene ustnice kazati tudi na nek pesimizem ali razočaranost.

Če so ustnice razpokane, je to še en možen pokazatelj neravnovesja vranice.




RDEČINA OB NOSU – PLJUČA (debelo črevo)



Rdečina, ki je včasih že kar modrikasta, lahko kaže na neravnovesje pljuč. Predel ob spodnjem delu nosu je povezan z debelim črevesjem, ki je po tradicionalni kitajski medicini podorgan pljuč. Tudi kakšni dermatitisi se zelo radi pojavljajo ob nosu, takrat je treba pomisliti na možno povezavo z debelim črevesjem (pljuči).


Človek s pljučnim ravnovesjem je izredno empatičen – lahko toliko, da že sam sebi škoduje. Lahko se pojavljata žalost in melanholija.


PORCELANASTA POLT – PLJUČNI TIP

Še en dober pokazatelj, da smo pljučni človek, je lepa, svetla porcelanasta polt. Tak človek je organiziran, disipliniran, človek principov.

 

MOČNE OBRVI – JETRNI TIP ČLOVEKA


močne obrvi

Močne in (običajno) temne, poudarjene obrvi nam kažejo jetrni tip človeka. Taki ljudje so običajno zelo zagnani, pazijo na svoj izgled. Strogi do sebe in strogi do drugih, ko so jetra v neravnovesju so hitro vzkipljivi.


Če so dlačice tudi med obrvmi, to priča o močnem Qi-ju jeter. Predvsem v obliki odločnosti - to je zelo dober pokazatelj, da bo nekdo dober v športu npr.


Če se obrvi začnejo redčiti je to lahko težava jeter v povezavi s ščitnico. Redčenje obrvi je en glavnih znakov hipotiroze.


VISOKO ČELO IN UMIKANJE LAS PRI STRANEH – LEDVICE




Kadar se lasje začnejo umikati tako, da je čelo vedno višje in je to še posebej zaznavno pri straneh, potem se verjetno pojavlja nekaj ledvičnega neravnovesja. Čustovanje, ki tudi kaže na to, da so ledvica v neravnovesju je prestrašenost (lahko gre za zelo specifične strahove, ali pa za občutek, da se bo zgodilo nekaj slabega) in negotovost.

 




5,339 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page