top of page

Bachove cvetne esence za lepe praznike

Updated: Dec 19, 2023

Prazniki so lahko lep čas za družino, ko si vzamemo več časa zase, ko smo morda prosti dela. Velikokrat pa temu ni tako. Božično obdobje je lahko zelo stresen čas za marsikoga.


Ker je dela in planov veliko, časa pa malo, se lahko pogosto počutimo preobremenjeni, izčrpani in izgoreli zaradi organizacije družinskih srečanj, priprave obrokov in organizacije vseh dogodkov in nakupov, povezanih z božičem. Če je tudi za vas božični čas prej stresen kot lep, si lahko pomagate tudi z Bachovimi cvetnimi esencami.


Prazniki so tudi čas, ko je zelo veliko ljudem težko, ko se spomnijo, kaj so izgubili ali kaj (vsaj navidezno) v njihovem življenju manjka, zato tudi število samomorov naraste med prazniki. Za take prehodne občutke, so na voljo (poleg redne terapije, če je potrebna) tudi Bachove cvetne esence.Danes bom pisala o tem, s katerimi Bachovimi cvetnimi esencami si lahko pomagate v the prazničnih dneh, ter za katere težave se uporabljajo.


Bachove cvetne esence za različne pogoste težave med praznikiKrinkar (Mimulus): Uporablja se za znane strahove ali tesnobe. Pomaga vam lahko, če ste nervozni zaradi družabnih srečanj, mogoče imate denarne skrbi ali pa ste nervozni zaradi drugih aspektov praznikov. Kadar so ti strahovi prav določeni, se za to uporablja cvetna esenca Mimulus.

Popon (Rock Rose): Uporablja se za akutno tesnobo ali paniko. Če se zaradi sezonskega vrveža počutite preobremenjene ali panične, vam lahko ta esenca pomaga.

Oreh (Walnut): se uporablja v obdobjih prehoda ali sprememb. Lahko je koristen za prilagajanje na nove rutine ali okolja, ki se pogosto pojavljajo med počitnicami.

Brest (Elm): Če se med prazniki počutite preobremenjeni z odgovornostmi ali nalogami, vam lahko Elm pomaga povrniti samozavest, pravo perspektivo in se stvari lotiti mirneje.

Beli kostanj (White Chestnut): Cvetna esenca za prehitre misli ali vztrajne zaskrbljujoče misli, še posebej se uporabljajo če imate težave s sprostitvijo ali spanjem zaradi pretiranega razmišljanja.

Encijan (Gentian) se uporablja za občutke razočaranja ali malodušja po negativnem dogodku. Če nekaj ni šlo po načrtih in se počutite precej potrto. Encian esenca se v teh primerih uporablja za izboljšanje razpoloženja.

Ker so prazniki lahko za koga tudi psihično naporni, saj ima lahko kdo občutek, da nekako vsiljujejo nek težko dosegljivi ideal. Če se nekdo počuti brezupno ali samomorilno, se uporablja Bachova cvetna esenca Gorse (Ulex) za ponovno upanje in veselje.

Kovačnik (Honeysuckle) je tista Bachova cvetna esenca, ki se uporablja pri ljudeh, ki so preveč ostali v preteklosti, ki preveč razmišljajo o preteklosti, Uporablja se zato, da pripelje take ljudi nazaj v sedanjost.Naj bodo vaši prazniki lepi in mirni.

179 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page